preloder

Kako pripremiti smještaj prije dolaska fotografa?

Kako pripremiti smještaj prije dolaska fotografa?

ciscenje nekretnina

ciscenje nekretnina

Kako bismo Vaš smještaj koji ste nam dali na povjerenje mogli prezentirati gostima na najbolji mogući način, potrebna nam je Vaša pomoć.


Donosimo Vam upute kako da na najbolji način pripremite Vaš smještaj za fotografiranje.Čistoća, urednost i dekoracija od iznimne su važnosti.

 1. Očistite objekt i uredite okoliš
 2. Uklonite sve osobne stvari u prostorijama koje će se fotografirati.
 3. Provjerite rade li sve žarulje u svim rasvjetnim tijelima unutar i izvan objekta te upalite sva svjetla u svim prostorijama prije našega dolaska (Za dnevno i nočno fotografiranje)
 4. Pripremite krevete (uredno navucite posteljine) te uklonite stvari sa i iza ormara
 5. Obavezno otvorite sve škure ili roletne na kući i uklonite komarnike
 6. Sakrijete što je moguće više kablova (npr. ako kabel od hladnjaka visi preko zida, ako vire kablovi oko TV-a i slično...) i daljinske upravljače
 7. Uklonite rublje iz perilice, stavite novu rolu papira za wc, spustite wc daske, uredno posložite ručnike, uklonite sve šampone, kupke, sapune, češljeve, četkice za zube i ostale higijenske potrepštine
 8. Poželjno je da postavite (servirati) stol u blagovaonici ili na terasi, a stolice uredno posložite oko stola
 9. Pripremite voće u prikladnoj posudi (Voće neka bude sviježe i raznobojno), a po želji i dekorativne svijeće i cvijeće
 10. Poželjno je da aranžirajte jedan od stolova (ili šank) bocom vina sa dvije čaše
 11. Sa kuhinjske radne površine uklonite sve tanjure, pribor za jelo, (možete pustiti npr. noževe na drvenom stalku, kafe aparat, bitno da je posloženo i uredno)
 12. Sakrijete glačala, daske za glačanje, usisavače, kante za smeće, spužvice, metle, krpe, sredstva za čišćenje i plinsku bocu (ako se ne može ukloniti molimo Vas da ju pokrijete ili ćemo ju mi ukloniti programski)
 13. Uklonite gumena crijeva za vodu, vrtne alate i slicno
 14. Očistite i uredite roštilj (ukoliko ga imate) i pripremite za vatru (ukoliko radimo nočne fotografije a poželjno je i za dnevne)
 15. Otvorite suncobrane (ukoliko ih imate na terasama i oko bazena)
 16. Uredno posložite ležaljke sa pripadajućim jastucima i/ili ručnicima (ukoliko ih imate)
 17. Napunite bazen vodom (ukoliko ga imate) te ga očistite od lišća i prljavštine
 18. Pokosite travnjak i pošišajte živicu
 19. Uklonite sva vozila sa parkirališta

VRIJEME: Pošto je jako bitan faktor u fotografiranju na njega nemožemo utjecati i moramo se prilagoditi. Lijepo sunčano vrijeme je jako bitno pri fotografiranju exteriera (vanjskog djela objekta) te ukoliko na dan fotografiranja bude kiša ili ružno vrijeme onda radimo samo interier (sve unutarnje prostorije) koje možemo i dogovaramo se za ponovni dolazak za prvi sunčani dan kako bi ponovno fotografirali exterier.


Svaka Vaša ideja kako uljepšati svoju nekretninu za fotografiranje je dobrodošla! Isto tako na raspolaganju Vam je naš fotograf za savjete no ne i pripremanje smještajne jedinice.


UKOLIKO SE REZERVIRA DOLAZAK A NEKRETNINA ZA FOTOGRAFIRANJE ILI SNIMANJE ZATEKNE U NESPREMNOM STANJU KOJI ZAHTJEVA VEĆI DIO VREMENA ZA DOVESTI U RED TE SE OTKAŽE TERMIN NA RAČUN NAVEDENOGA ZADRŽAVAMO PRAVO NAPLATE 50% NAŠE USLUGE ZA IZGUBLJENI TERMIN ZA FOTOGRAFIRANJE ILI SNIMANJE.
UKOLIKO SE NAJAVLJENI TERMIN OTKAŽE 48h PRIJE, OTKAZIVANJE SE NE NAPLAČUJE.

Galerija fotografija